SZC logo

Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203048/019 | 3100 Salgótarján Május 1. út 58.

Intézmény logo

Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2024. jan. 3.


TÁNCSICS

  Óvodai nevelőképzés

  Nógrád vármegyében elsőként indulhat el az óvodai nevelőképzés

  Óvodai nevelőképzés

  Szűkebb hazánkban elsőként, egyedi minisztériumi engedéllyel elindítja az óvodai szakemberképzést a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum.

  A hagyományos ágazatai mellett a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) Táncsics Mihály Technikum a 2023/24-es tanévtől okleveles technikusképzés keretében képez majd óvodai nevelőket és normál képzésben oktatási szakasszisztenseket. Mindkét képzés öt évig tart, a végzősök érettségivel és szakképesítéssel léphetnek majd ki a munkaerőpiacra, vagy épp választhatják a továbbtanulást.

  A portálunkhoz eljuttatott tájékoztatásban Juhászné Janik Beatrix, az NVSzC Táncsics Mihály Technikum igazgatója úgy fogalmazott, hogy az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szakmai irányításával dolgozzák majd ki a tananyagokat és az óvodai szakemberképzés tematikáját. Az óvodai nevelőképzés elvégzése kreditpontokat is jelent majd azoknak a táncsicsos okleveles technikusoknak, akik az egri egyetemen szeretnék tovább folytatni a tanulmányaikat.

  A közleményben az igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelentkezéseket már most elfogadják a nyolcadikos diákoktól. Felvételit nem tartanak, ugyanakkor a tanulmányi előmenetelt és az alkalmasságot vizsgálják majd.

  Az óvodai nevelő képzésre elsősorban azokat a tanulókat várják, akik szívesen foglalkoznak kisgyerekekkel, szeretnek énekelni és mesét mondani. A közleményből továbbá az is kiderült, hogy az oktatói szakasszisztens képzést azok számára ajánlják, akik szívesen dolgoznának iskolában és a pedagógusok munkáját segítve kapcsolódnának be az iskolai élet mindennapjainak, illetve az osztálykirándulásoknak és a szabadidős programoknak a szervezésébe. Mindemellett pedig hasznossá szeretnék magukat tenni a diákközösségben a tanórai munka elvégzésében is. Az NVSzC Táncsics Mihály Technikumban induló két új szak esetében fiúk és lányok jelentkezését egyaránt elfogadják.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Ideiglenes rangsor 2024/2025-ös tanévre

  Ideiglenes rangsor 2024/2025-ös tanévre

  2024. márc. 28.


  Táncsics

  Szakmák leírása

  Szakmák leírása

  2024. márc. 12.


  ŰRLAP

  ŰRLAP

  2024. febr. 14.  Partnereink

  SZC logo

  Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum


  Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum

  3100 Salgótarján Május 1. út 58.

  Telefon: +36 32 411898

  E-mail: tancsics.st@tancsics-nmszc.hu

  OM azonosító: 203048/019


  2024Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum